Aktuellt‎ > ‎

Brf Lindgården 5 år!

skickad 17 sep. 2014 03:47 av Jimmy Ekman
Den 17 september 2009 så överlät Svenska Bostäder fastigheten Dalen 4 till Bostadsrättsföreningen Lindgården. Medlemmarna i föreningen hade därmed tagit över driften av sitt egna boende.
Men resan dit inleddes långt tidigare. Om vi bara vrider klockan tillbaka till början av 2008 så hölls det boendemöten och styrelsen för bostadsrättsföreningen arbetade med att först och främst utröna intresset hos de boende att ta över fastigheten. Under våren och sommaren 2008 så ökade intresset och styrelsens arbete intensifierades. Styrelsen träffade banker och diskuterade olika lånelösningar etc. Till slut så tog styrelsen hjälp i allt detta arbete av en ombildningskonsult.
 
Det fanns de som var emot ombildning, de som var för och de som inte tog ställning alls på Lindgården. Det var diskussion ibland, men det var aldrig hätskt eller otrevlig stämning. Gemenskapen fanns där även om man hade olika åsikter.
I början av sommaren 2009 så hölls en stämma som visade att Lindgårdens boende ville ombilda. Och den 17 september 2009 tog Brf Lindgården över fastigheten.
 
Medlemsstyrt
Eftersom bostadsrättsföreningen är en medlemsstyrd förening så är det vi som är medlemmar och bor här som bestämmer över våran gård. Vi driver den på det sätt vi önskar, alla kostnader och utgifter som gården har delar vi gemensamt på. Det finns ingen annan än vi medlemmar som är ansvariga för gården. I dag är det 90 bostadsrätter och 26 hyresrätter i föreningen.
Förvaltare
Från början så var Flodafors teknisk förvaltare, sedan 1 januari 2012 så är det Nordstaden Stockholm AB som är föreningens tekniske förvaltare. Vi har sedan ombildningen haft samma ekonomiska förvaltare, Deloitte.
Det har hänt en del under de här fem åren, folk har flyttat ut och in. Styrelseledamöter har kommit och gått. Några har suttit längre och andra lite kortare tid. Fastigheten har renoverats, gården har fixats, träffloklaen har gjorts om. Allt i syfte att förbättra våran gård.
Det som alltid funnits och som finns på Lindgården, är det som Lindgården är känt för. Den trevliga stämningen och gemenskapen.
För att fira vår förening så inbjuder styrelsen alla boende till en sammankomst den 18 oktober 2014, på dagen har vi höststädning då vi gör höstfint på och runt gården. Och på kvällen har vi knytkalas där föreningen bjuder på något enklare tilltugg.
 
 
Comments