Aktuellt‎ > ‎

Cykelinventering nov-dec 2018

skickad 4 nov. 2018 11:01 av Emma-Lisa Runius   [ uppdaterad 28 nov. 2018 05:30 ]
På grund av att det börjar bli fullt i alla våra cykelförråd, och ute på gården, är det dags för en cykelinventering. Syftet är att få bort herrelösa cyklar (och barnvagnar) som blivit kvarlämnade genom åren.

Hur går det till?
Vecka 44-45. I samband med denna information kommer styrelsen även att dela ut lappar som ska fästas på era cyklar/barnvagnar som står i förråden och/eller ute på gården. Lapparna ska vara tydligt fastsatta och märkta med namn, lägenhetsnummer och adress. 

Cyklarna ska vara uppmärkta senast 3/12 2018. Därefter omhändertas omärkta cyklar av föreningen och förvaras i ett avskilt förråd i 3 månader, till 3/3 2019. Därefter lämnas cyklarna till Polisen.

Regler för förvaring av cyklar på vår gård eller i cykelförråden

  • Respektive boende har rätt att förvara 2 cyklar var i föreningens förråd/gård. Detta gäller oavsett ålder. Alltså, är ni en familj på 4 personer så får ni förvara 8 cyklar i förråden/gården. Vill man ha fler cyklar än detta så är det den egna uteplatsen, balkongen eller lägenheten som gäller. Ej trapphus eller andra gemensamma utrymmen. 
  • I förråden är det inte tillåtet att låsa fast cyklar eller barnvagnar i cykelställen då det omöjliggör flyttning av trasiga och oanvända cyklar/vagnar.
  • Tanken med förråden är att man ska förvara cyklar och vagnar som används. Behöver ni långtidsförvara en cykel eller barnvagn får ni ansvara för det själv, ex i ert eget förråd. 

Med vänliga hälsningar BRF Lindgårdens styrelse

Ps. Behöver ni fler lappar att märka upp era cyklar, vänligen kontakta: styrelsen@lindgarden.net

Comments