Boende‎ > ‎

Tvättstugan

Tappar man bort sitt tvättstugekort/bricka eller har problem ska man ta kontakt med styrelsen antingen genom styrelsen@lindgarden.net eller tala med någon i styrelsen.

Våra bokningsregler i tvättstugan

1. Du bokar ett tvättpass som är tre timmar:

Tider: 07-10, 10-13, 13-16, 16-19 & 19-22.

En bokningsbar enhet består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Till grovtvättmaskinen hör ingen torktumlare.
 

Du måste aktivera tvättpasset genom att välja ”Öppna” på bokningspanelen annars startar inte maskinerna.

Om du inte har börjat tvätta inom en halvtimme efter din bokade tid, försvinner bokningen. Då är alltså tvättiden ledig.

2. Efter tvättpasset har du maximalt 60 minuter extra på dig för att torka och hämta tvätt. Men läs noga punkt tre,

3. Du skall ha tömt och gjort rent  torktumlare och torkskåp innan nästa tvättpass har behov av dem. Praktiskt sett innebär det att du ska vara nere och tömma torktumlare och torkskåp samt rengöra dessa inom en timme efter avslutat tvättpass. Men tänk även på att snabbaste program på tvättmaskinerna är ca 30 minuter.

4. Reglerna ovan innebär att du INTE bara kan boka torktumlare eller torkskåp. Du tvättar först och sedan använder du torkmöjligheterna. Du torkar alltså efter att första tvättomgången är färdig och fram till när nästa person som har bokat tvättenheten har tvättat sina första maskiner, dock max 60 minuter efter ditt tvättpass.

5. Dessa regler är till för att vi gemensamt skall kunna använda maskinerna så effektivt som möjligt.

För att komma in i tvättstugorna krävs en elektronisk nyckelbricka. Om man inte har bokat tvättpasset ifråga kommer man inte in i tvättstugan och kan heller inte starta tvättmaskinerna (gäller de nya maskinerna).

Många får sin tvätt förstörd av att trummorna i tvättmaskinen blir skadade då bygelbehåar tvättas i maskinerna. Bygelbehåar skall tvättas i tvättpåse!

6. Man kan inte tvätta mattor med plast/gummibeläggning under mattan. Detta skadar maskinen och att mattan blir förstörd.

 
Comments